vipelen talli
lauantai klo 11.00
Noora - Mosse, Roosa - Saara,  minä - Huisku

Huiskulla jälleen <33 Siinä on kyllä oikeesti sellanen polluska, josta todella pidän! Tai että on heti parin kerran jälkeen jo sellanen kotonen tunne satulassa istuessa ja tuntuu, että voi tehdä ihan mitä vaan.. Niin kuin esimerkiksi hypätä. Mikä ei ole vahvin puoleni, olen enemmän tasasella työskentelijöitä. Mutta tänään oli kyllä kiva pomppia. Huiskulla ei kuulemma oltu hypitty miltei vuoteen, mentiin siis senkin puoleen pieniä - ja muutenkin tunnin aiheena oli esteiden harjoitteleminen eikä korkeushyppy.

Aloitettiin omatoimisen raviverkan jälkeen hyppääminen ympyrällä. Ensin tehtiin iso ympyrä kiertäen tötsät, sen perään pieni ympyrä esteen ja tötsien sisäpuolella ja sitten kolmannella kerralla hypättiin ristikon yli. Ensin ravissa ja sitten laukassa. Huisku hyppäs varmasti ja pehmeesti. Se oli kovin jäykkä vasemmalle vieläkin ja tuntui roikkuvan ohjassa. Pohkeella ja ohjalla irrottelemalla se vähän pehmeni. Toiseen kierrokseen oli kuin eri tamma.. Koin ahaa -elämyksen esteelle lähestymisessä - tempon säätelyn suhteen. Moneskohan ahaa -elämys tänä syksynä O.o

Ympyräesteen jälkeen harjoteltiin sarjaa, kunnes selvisi, että meidän kaikkien kevyt istunta vaatii jonkun verran reeniä ja siirryttiin isolle ympyrälle reenaamaan. Ensin käynnissä, sitten ravissa ja lopulta laukassa. Oli ihan mukavan vaativaa koulusatulan kanssa, polvien tuki nolla :D Kyllähän siinä hiulatessa aika kivasti löysi sen oikean asennon ja tasapaino oli paljon parempi. Kaikkein parasta teki ehkä mun katseelle ja käsille: oli pakko pitää ohjat kunnon tuntumalla (kuitenkin kevyesti) ja ennen kaikkea nassun oli pakko osottaa eteenpäin tai kävi kehnosti. Mitähän jos miettis aina tunnilla, että ois kevyessä istunnassa, auttaskohan se tohon katseen pitämiseen poissa hevon korvista..? Ne kun pysyy siellä katsomattakin!


5 - - - Tehokkain estetunti ikinä! Ennen luulin, että estetunnit on aina jonossa seisomista ja hyppäämistä vuoroperään ilman sen suurempia neuvomisia. Vaan ei :) Oli KIVAA!