vipelen talli
lauantai klo 11.00, op. Päivi
Hanna - Vire, Jossu - Saara, Terhi - Moona, Sini - Mooses & minä - Lilli



Tänään sain tunnille ratsuksi Lillin, oikealta nimeltään tamma on Siro-Lilli, mutta aika kaukana sirosta :D Tammamainen neiti, karsinassa yritti irvistellä, mutta sitten kuitenkin rapsutukset oli maaaahdottoman mukavia ja yrmyili unohtui samantien.. Lilli on aika reipas ja etenkin laukoista kuumeni jonkun verran, mutta ei siltikään mikään sähelö eli ihan ratsastettavissa :)

Mentiin tunnilla perusjuttuja (kulmia, voltteja, tempon vaihteluita) ravissa ilman jalustimia ja sen lisäksi tehtii harjoitusta, jossa pohkeenväistön jälkeen tuli laukannosto ja laukkaa pääty-ympyrällä. Taas jälleen istunnallisesti ja avunkäytöllisesti erittäin opettava tunti. Alussa oli vähän totuttelua reippaampaan ratsuun. Lilli vaati kuitenkin erittäin pehmeää ratsimista, ja jos vähääkään oli levoton kädestä alkoi tempoa ja kuumua. Eli siinä mielessä oikein opettavainen tunti. Jonkun aikaa mentyä kuitenkin tottui tammaan ja se alkoikin mennä ihanan pehmeästi ja vastata apuihin. Kaikkein parasta oli varmaan viimeinen pohkeenväistölaukkaosuus, joka meni melko täydellisesti <3

Muuta hauskaa huomioitavaa oli Viren ratsija, jonka kielenkäyttö oli jotain aika hupaisaa :D Kun heppa ei mennyt, ei enää yrittänyt ratsastaa vaan antoi löysät ohjat ja tapaili jotain tämän suuntaista kuin "voi vitun perkeleen aasiluuska saatana!" Oli siinä pokassa pitämistä ;)

4 - - - Vähän vaihtelua hevosvalikoimaan ja opettelua ratsimaan TASASEMMIN! x)