vipelen talli
lauantai klo 11.00, op. Päivi
Mirana - Lilli, Sini - Mooses & minä - Vire


 

Elikkäs pitkästä aikaa raahauduin oikealle ratsastustunnille. Sain ratsukseni tallin senioriruunan, Virvelon. Herra osoittautui oikein mukavaksi tuttavuudeksi, mieleen tuli omista hevostutuista lähinnä Pulla. Viisas hevonen, joka tekee rehdisti sen mitä pyydät, mutta kertoo kyllä myös puutteellisista tai vääristä avuista. Ei oikeastaan reipas eikä laiskakaan, sopivasti siltä väliltä.

Menimme tunnilla koulujuttuja. Aloitettiin ihan perusjutuista eli oikeanlaisen istunnan löytämisestä ja kunnollisista ja selvistä avuista. Auttoi tosi paljon, kun Käpä oli itse hevosella mukana, joten hän pystyi näyttämään livenä mitä tarkoittaa! Korjauksia löytyi ainakin jaloista (alapohkeen käyttö, polvet, varpaat) ja keskivartalon hallinnasta. Istuntaharjoituksista ilman jalustimia siirryttiin neliöharjoituksiin. Niissä mentiin siis tötsien ympärille kulmat, pysähdys / hidastus ja sitten taas suoraa uraa seuraavalle tötsälle. Tämä kaikissa askellajeissa. Lopuksi saatiin ratsastaa hetki itsenäisesti.

Opin ehkä kaikkein eniten istunnasta koko ratsastusurani aikana! Tunnilla oli vain kaksi oppilasta lisäkseni, joten opettaja kerkesi tarkistaa virheet. Vähän toista kuin viitisen vuotta sitten Einolassa, jossa tunneilla oli kerralla joskus jopa kymmenen ratsukkoa - tietäähän siinä miten sille opetukselle sitten käy...

4 ½ - - - Virvelo oli mukava polle ratsastaa, ravissa ja käynnissä menimme ajoittain peräänannossakin, ihania onnistumisen tunteita! :)