vipelen talli
lauantai klo 11.00, op. Päivi
Sari - Vire, Roosa - Lilli, Noora - Mooses & minä - Palma


Menin jälleen eri pollella (ihanaa!), eli tällä kertaa Palmalla.Vähintään yhtä kapea kuin korkeakin. Kummallista kyllä, olo oli herran selässä ihan kotoisa. Ruunan retkale oli ajoittain kovin kiireisen olonen, mutta silti pohkeella sekä kädellä ratsastettavissa. Siispä suomeksi herkkä olematta kahjo ;) Tykkäsin kyllä. Palma meni oikein kivasti aina silloin kun en itse pöllöillyt eli nostanut kättä ja irrottanut pohjetta.. Miksi en koskaan opi? XD
 
Oli kohtuullisen puuhakas tunti. Heti alkukäyntejen jälkeen alettiin hioa ulko-ohjan tuen käyttöä ympyräharjoituksella. Elikkäs siis mentiin ensin isompaa ympyrää, jossa ensimmäisessä kaariosassa tuli pohkeenväistöä, sitten ravilla iso ympyrä loppuun ja sen perään pienempi ympyrä. Eniten tuskaa tuotti katseen pitäminen seuraavassa tavoitteessa eli tötsässä - ei liian kauas eikä liian lähelle... Tästä harjoituksesta siirryttiin pituushalkaisijalle treenaamaan suoraa uraa ja sen onnistuttua takaosan väistättämistä käynnissä sekä ravissa. Loppuun mentiin vielä ensimmäistä harjoitusta korvaten käynnit ravilla ja ravin laukalla... Eli oli siinä tekemistä :)

Palma oli heppana mukavan vaativa. Huomautti heti kädestä ja apujen jämähtämisestä. Ne olikin suurimmat ropleemat miulla tällä tunnilla. Heti, kun annoin ohjaa ja pidin pohkeen hepan ympärillä ja 'jaksotin' apujen käyttöä, niin sujui kuin tanssi (ainakin melkein ;)) Kaikkein paras ahaa-elämys tuli kun Käpän opastuksella sain ruunan väistämään lähes tulkoon täydellisesti ympyrällä käynnissä. "Ai näinkös sitä ratsastetaankin väistöä!"  Kun vaan oppisin pitämään ne tassut alhaalla-edessä ja jalat kiinni!

4+ - - - Oikein työntäyteinen tunti!