savitaipaleen ratsastustalli
keskiviikko klo 18.30, op. Kikka
Satu - Veikko, Noora - Saku & minä - Gorba  



Toinen tunti Saviksella, mutta tällä kertaa opena Lean sijaan Kikka. Vähän kovempaa äänen käyttöä siis ;) Saatiin itse päättää ratsut, joten Noora otti Sakun, kun oli jo Veikolla (johon Satu ihastui!) ja Gorballa mennyt. Pappa oli oikein mukava loppujen lopuksi. Aluksi tuntui, että se oli vähän junnari ja en osaa ollenkaan ratsastaa sen tyylisellä hevolla, mutta tunnin edetessä yhteinen sävel alkoi muodostua. Gorbasta jäi siis mukava kokemus, voisin mennä uudelleenkin :) Miksi vaan aina tuntuu siltä, että tunti on liian lyhyt aika ratsastukseen?!

Meitä oli tunnilla taas mukavan pieni joukko, vain me kolme, joten tilaa riitti maneesissa. Keskityttiin alkutunnista hevosen ratsastamiseen elikkäs siis paneuduttiin oikein kunnolla siihen, miten ne liikkui (siten kuin halusimme vai siten kuten ne halusi?), taipui ja asettui ynnä muuta. Hevosten verryttyä siirryttiin koko uralta pääty-ympyrälle ja pikku voltille. Teimme myös etuosakäännöksiä sekä lopussa harjoteltiin laukannostoja käynnistä ja käyntiin siirtymistä laukasta.

Tunnilla ehkä antoisinta oli huomata, että laukassa pystyin hengittämään rauhallisesti ja syvään (!) - en ole ennen ratsastuksessa edes ajatellut hengittäväni :D Tuntui, että pystyin istumaan oikein päin.. Muita ahaa-elämyksiä tuotti laukannoston oikea ajoitus (miksei minulle kukaan ole aiemmin kertonut tällaista?!) sekä etuosakäännöksien harjoittelu. Sai hinkuttaa aivonystyröitään kunnolla tällä tunnilla.

Haluaisin kokeilla Gorbaa vielä myöhemminkin, että löytäisin kunnon tuntuman ruunaan. Meni tänäänkin hyvin, mutta uskon, että harjoittelulla menisi vielä paremmin :)

4 - - - Mukava tunti, vaihteleva! Kiwaa.