aamulla kasin maissa kerättiin lapset jonoon koulun pihalle ja odoteltiin tovi bussia. miten aina retkille lähtiessä onkin, että jompikumpi ei ole ajallaan? :P nooh, tulihan sieltä piili sitten kohta. ja käännettiin nokat kohti kotkaa.

matka sujui tosi rauhallisesti, mitä en olis kyllä luokkaamme tuntien oikein tohtinut edes toivoa, vaan varmaankin aamuinen ajankohta sai ipanatkin olemaan ihmisiksi.. menomatkalle tuli yks pysähdys lisää, kun aikaa tappaaksemme pidettiin paussi amiraalissa. aika kolkko paikka.

eka etappi, langinkoski, saavutettu. se on sellanen venäjän keisari aleksanteri III:n 1800-luvun loppupuolella itselleen rakennuttama kalastusmaja. talo toimii nykyään museona ja sen ympärillä kiertää sellanen luontopolku koskimaisemissa. hieno paikka, kesällä varmaan vieläkin upeempi. siellä seikkailtiin aikamme ja eväiden syönnin jälkeen lähdettiin jatkamaan matkaa..

IMG_0001.JPGIMG_0002.JPGIMG_0027.JPGIMG_0035.JPGIMG_0030.JPG

..maretariumiin. vedenalainen maailma oli lähes yhtä hieno, kun kuvittelinkin etukäteen, mutta jotenkin tuntu, että ne altaat ja kalat ei ollu enää alkuaikojensa loistossa? hirveesti raatoja ja vesi ihan sameeta. tosin eikai tuo merivesi ookaan kristallinkirkasta. valaistus oli tosi kiva, muuten pimeetä, mutta altaissa kirkkaat valot. ja oppipa siellä jotain itse ylioppinutkin. turpa ja törö on kaloja, tiesittekös sen? :)

kotiin, kotiin, kotkan kaupunkikierroksen ja somerharjun kautta. voipuneina, mutta monta kokemusta rikkaampana..

IMG_0072.JPGIMG_0052.JPGIMG_0064.JPG